Když město firmu vybere, začnou stavební práce už v listopadu. „Už dvakrát jsme museli výběrové řízení zrušit. Loni se nikdo nepřihlásil, letos se postupně tři vybrané firmy zakázky vzdaly. To nás dostalo do časové tísně. Pro školu to bude velmi hektické, čeká ji hodně stěhování, protože ve třídách bez oken opravdu nejde učit," řekl starosta města Ondřej Veselý.

Výměnu oken většinou stavební firmy dokáží zvládnout během dvou měsíců letních prázdnin. Na ZŠ E. Beneše se musejí školáci a učitelé připravit na šestiměsíční omezení. „Půjde to pomalu právě z toho důvodu, že se bude dělat výměna za plného provozu," vysvětlil starosta.
Ve škole jsou na hektický rok, který čeká i pět tříd prvňáčků, připraveni. „Hned jak bude znám dodavatel, sedneme si spolu a dáme dohromady plán. Kdyby firma přistoupila například na výměnu oken o víkendech, bylo by to výborné. Každopádně počítáme s tím, že budeme muset jednotlivé třídy stěhovat. Zatím nejsme úplně rozhodnuti, jak to provedeme, ale spíš budeme hýbat s vyššími ročníky," uvedla včera ředitelka ZŠ E. Beneše Eva Vanžurová.
Škola má podle ní dost náhradních prostor, do kterých bude moci provizorně umístit jednotlivé třídy. „Jakmile budeme vědět podrobnosti, svoláme rodiče dětí z prvního stupně a vše jim detailně vysvětlíme," slíbila ředitelka.