Poskytování pultu centrální ochrany (PCO) městem bylo v ohrožení. Zastupitel Lubomír Šrámek (TOP 09) při projednávání rozpočtu  navrhoval ukončení jeho provozu.  Bod sice podpořili jeho dva spolustraníci, ale celkově pro zvedlo ruku jen sedm zastupitelů.

„Když se služba zařizovala, pochyboval jsem o tom, že je to věc, kterou bychom se měli zabývat. Myslím si, že je to spíše záležitost komerční firmy. Byli jsme přesvědčováni o tom, že je to dobré a výhodné. Ale teď vidím, že nás to zatěžuje zhruba dvěma miliony korun," konstatoval Lubomír Šrámek. „Nejsem si jistý, zda v této době máme poskytovat takovouto službu," dodal.

Marie Jelenová (ODS) zdůraznila, že městské objekty, které jsou napojeny na PCO, mají službu zdarma. „V okamžiku, kdy službu bude zajišťovat soukromník, tak za to  budou muset městské objekty platit," dodala.

Podle místostarosty Martina Třeštíka, který má na starosti finance, bude nutný důkladný rozbor. „Kde porovnáme současný stav řekněme s možným stavem po omezení funkcí, a musíme přesně vyhodnotit finanční dopady," řekl Martin Třeštík.

Město je držitelem koncese, díky které může službu poskytovat i komerčně. Nyní je na pult centrální ochrany napojeno deset městských objektů a třiatřicet soukromých.

Domy, které jsou připojené na PCO,  musí mít ve svém objektu nainstalován elektronický zabezpečovací systém, který s PCO komunikuje.  Když se senzory aktivují, informace jdou na pult a jeho operátoři na místo vyšlou strážníky městské policie. 

Cílem PCO je hlídání objektů.