Radek si předtím 3. prosince 2011 vyzkoušel se dvěma dalšími jinou techniku ve Štětí - vyvrtali do boku automatu díru, manipulací s elektroinstalací navýšili kredit bez vsazení a „výhru“ si nechali vyplatit.

Roman Č. měl podvody s načítáním kreditů způsobit škodu v celkové výši 383 123 Kč, Radek Cs. za 233 364 Kč. V hotovosti získal Roman Č. dalších 303 180 korun, Radek Cs. 178 830 Kč.

My nic, my muzikanti…

Roman Č. obvinění popřel. Republiku objíždí s kapelou G. R. a jako gambler v některých hernách byl; s muzikou vydělali za večer prý tak kolem 56 000 korun, sám z toho tak deset měl, hráli i třikrát do týdne. Pobíral sociální dávky, má zažádáno o invalidní důchod, bral nemocenskou.

Radek Cs. vypověděl, že kapele nosil bedny. Kabelu s nástroji, které by mohly sloužit k otevírání automatů, prý našel při sběrném dnu u popelnice; k čemu ty klíče mohly být, neví.

Soud. Ilustrační foto
Zločiny z archivu: Matku dlužící výživné neminul trest

Barmani, kteří jim výhry vypláceli, si poškození přístrojů nevšimli. Personál obviněné poznal na fotografiích či u hlavního líčení. O jejich vině svědčí i otisky a DNA nalezená uvnitř automatu. Ke způsobu manipulace s automaty zkraty kabelů nebo opakovaným načítáním jedné bankovky byl slyšen znalec, záznamy kamer posuzoval antropolog .

Okresní soud v Č. Budějovicích uložil za krádeže, podvody a poškození cizí věci desetkrát trestanému Romanovi Č. tři roky, jedenáctkrát odsouzenému Radkovi Cs. ve spojení s dalšími rozsudky 30 měsíců, Renému G. rok. Mají také nahradit škodu. Pro nedostatek důkazů je zprostil obžaloby z dalších útoků, mimo jiné ve Strakonicích, v Písku a v Táboře. Až na Reného se všichni odvolali.

Čin jim prý nebyl prokázán. Žádný svědek neviděl jejich údajnou manipulaci s terminály. Záznamy kamer jsou nekvalitní, muži mají čepice s kšilty do obličeje, atd.

Soud - ilustrační foto.
Zločiny z archivu: Pro marocký hašiš s obytným autem

Ke krajskému soudu se dostavil jen Radek, předvedený z výkonu osmiměsíčního trestu za obdobný skutek ve Valašském Meziříčí. Roman zavolal z Vysokého Mýta, že je nemocný, ale soud se spojil s lékařkou a ta uvedla, že jeho stav mu nebrání dostavit se. Když nepřišel, senát jednal v jeho nepřítomnosti.

Krajský soud poté rozsudek první instance pozměnil. Romana Č. zprostil obžaloby ze dvou útoků, neboť má zato, že záznamy kamer jeho účast bez pochybností neprokazují. Sankci mu nepatrně snížil na 34 měsíců.