Poslední dubnovou sobotu se zipáci zúčastnili 7. ročníku pohárové soutěže Power Of Dance v Českých Budějovicích, ze které si přivezli zlatou medaili, čtyři stříbrné a jedno 4. – 7. místo. Jednotlivé kategorie byly skvěle obsazené.

„První místo vytancovali nejstarší zipáci s choreografií Bezmoc. Tito tanečníci v další kategorii získali ještě jednu medaili a to stříbrnou za choreografii Vedeni osudem. Druhá místa vytancovaly miniděti s choreografií Gargamel, děti s choreografií Království sladkostí a junioři s choreografií Paris 4 až 7. místo si ze soutěže odvezly děti s choreografií AlzaCZ,“ uvedle l úspěchům umělecké vedoucí TC Z. I. P. Klára Humpálová.

Po soutěžní sobotě (28. 4.) se zipáci v neděli připojili k oslavám Mezinárodního dne tance v Palackého sadech v Písku. Zde se představily dětské kurzy s choreografiemi AlzaCZ a Království sladkostí.

„Zipáky v květnu čekají další postupové soutěže a celá řada akcí pro veřejnost. Na konci května je to bude soutěž nejdůležitější a tou je finále mezinárodní soutěže MIA Prague League v pražské Lucerně,“ dodala Klára Humpálová.