Šest dalších medailí do sbírky si přivezli zipáci ze sobotního tanečního klání v Jindřichově Hradci.  Konalo se zde krajské postupové kolo soutěže Taneční skupina roku 2015. Taneční centrum Z. I. P. a  město Písek reprezentovalo na 90 tanečníků s deseti choreografiemi. Šest z nich získalo medailová ocenění a dalším čtyřem přiřkla porota čtvrté až sedmé místo, což  jim všem zaručuje postup na zemské kolo.

První místo tentokrát vybojovaly děti s choreografií Domino, a to v kategorii show art v extra lize. „Autorkami choreografie jsou Tereza Hašková a Kateřina Vlasatá. Další dvě zlaté medaile jsou choreografie z dílny Michaely Bicanové, Diva a Může se to stát i vám… Obě dvě jsou v hlavní věkové kategorii," informovala Klára Humpálová, umělecká vedoucí TC  Z. I. P.

Stříbro si ve velké konkurenci vybojovali junioři s choreografií Závist Michaely Bicanové a také miniděti s choreografií Dvě tváře, Michaely Bicanové a Kateřiny Horníkové. Bronz si odvezly miniděti a jejich Bořek za Bořkem od Simony Hrnečkové a Kateřiny Písaříkové. „Chyběl jeden bodík a děti měly stříbro. Ale to je soutěž," dodala  vedoucí zipáků.

Další krásná místa z velice náročné soutěže, ač nemedailová, jsou v dětských kategoriích a jedna z hlavní věkové.  „I těm patří velký dík. Zatančili choreografie na výbornou. Navíc tyto děti letos tančí dokonce ve třech choreografiích a dvě děvčata jsou i v muzikálu Tep královské krve, a tak je za všemi vidět velký kus práce. Byla to krásná soutěžní sobota. Nejstarší tanečnice pomáhaly, děti si to užívaly,"  uvedla Klára  Humpálová.

Protože zipáci se chtějí v tanečním umění i vzdělávat, čeká je dnes  workshop s Jardou Jerry Kálalem,  a to ve streetovém duchu.