Na mimořádném středečním zasedání rada města rozhodla o vítězi výběrového řízení na dodavatele veřejné zakázky sportovně komunitního centra na zimním stadionu v Písku.

Jediným hodnotícím kritériem byla cena a nejnižší nabídla firma Strabag. Ta zakázku zhotoví za 25 378 569 korun včetně DPH. Ve srovnání s některými jinými výběrovými řízeními byly rozdíly na prvních třech místech velmi malé. Druhá Eurovia nabídla 25 434 149 korun a domácí stavební společnost Kočí 25 646 742 korun. Do výběrového řízení se přihlásilo šest firem.

Na rekonstrukci části zimního stadionu na sportovně komunitní centrum získalo město dotaci z Regionálního operačního programu, která by měla pokrýt 85 procent nákladů, ostatní doplatí město.

Zakázka spěchá. Už v červnu se v Písku uskuteční juniorské mistrovství světa věkových kategorií 16,18 a 20 let. Část zápasů se bude hrát také ve Strakonicích.

„Rekonstrukce se dotkne především šatny a sociálního zázemí pro hráče. Dosud je pro všechny šatny k dispozici jediná centrální sprcha. Po stavebních úpravách bude jedna sprcha pro dvě šatny,“ informoval Petr Matoušek z odboru rozvoje investic a majetku města.

Tato část by měla být hotová do konce května. Potom se stavební práce zřejmě přeruší a budou pokračovat po mistrovství světa. V horní části zimního stadionu bude vybudována společenská místnost, prostory pro masáže a další zázemí pro hráče.