Městské středisko sociálních služeb zajistí seniorům stejně jako na jaře dovážku obědů a nákupy. Tuto nabídku budou moci využíti i lidé, kteří dosud žádnou službu střediska nevyužívali. Objednávky obědů, nákupů a další potřebné informace získáte na telefonních číslech 731 140 810 a 731 517 801. „S ohledem na nepříznivý vývoj epidemie koronaviru vyzýváme seniory, aby omezili pohyb mimo domov a také sociální kontakty. Jen tak se dá minimalizovat riziko nákazy,“ říká místostarosta Petr Hladík.

„Budeme fungovat ve stejném režimu jako na jaře. Nabídka dovážení obědů, zajištění nákupu základních potravin do výše 500 korun nebo vyzvednutí léků na předpis neplatí jen pro naše klienty, ale i ostatní seniory či zdravotně postižené z Písku,“ uvedla ředitelka Městského střediska sociálních služeb Jana Humpálová. Poplatek za dovoz oběda bude činit 20 korun, cena oběda ve všední den činí 60 korun, o víkendu a ve svátek 63 korun.

Ilustrační foto.
V kraji zůstane otevřeno 36 škol a školek pro děti hasičů, zdravotníků...

Taxík Maxík bude od pondělka zajišťovat rozvoz obědů a nákupů, proto ho nebude možné využívat jako taxislužbu. „Můžeme ujistit klienty pečovatelské služby, že jim budeme i v této situaci poskytovat péči ve stávajícím rozsahu,“ zdůraznila Jana Humpálová.

Opatření budou platit minimálně po dobu trvání nouzového stavu. Aktuální informace budou zveřejňovány na internetových stránkách Městského střediska sociálních služeb www.pspisek.cz a na webu města www.mesto-pisek.cz.

Petra Měšťanová