Poté převzalo úřad nové vedení
v čele se starostkou Renatou Hanusovou. „Chceme dokončit rozjeté projekty, na které obec získala dotaci," ujišťuje na úvod starostka. „Do konce listopadu bude dokončena rekonstrukce veřejného osvětlení a výměna lamp jak v Ražicích, tak i v Humňanech, které pod nás spadají. V Ražicích jde o ulici, kde se nachází řeznictví U Mužíků. V současné době tady není osvětlení," pokračuje Renata Hanusová. Následně má začít oprava komunikace Štětice – Humňany, která by měla být ještě do konce letošního roku hotová. Jedná se o úsek dlouhý asi tři kilometry.

Obec si pochvaluje práci zaměstnanců na veřejně prospěšné práce. Jednoho má trvale na ZTP, jednoho přes svazek obcí Zlatý vrch 
a další se zde střídají přes úřad práce. „Nově je přestěhujeme na obecní úřad, kde budou mít lepší zázemí. Dosud byli na bývalém obecním úřadě, který je ve špatném stavu," zmínila starostka.

Důležitým úkolem bude 
v nejbližší době dokončení zaměření stavebních parcel Na Hvozdech a s tím související územní studie, bez které obec nemůže parcely prodávat. Přitom už má dva vážné zájemce, kteří by zde rádi stavěli. Celkem je tady osm parcel.

Momentálně se také pracuje na komplexní pozemkové úpravě v katastrálním území Ražice a Štětice. 
V úterý 15. listopadu od 16 hodin se v obecním sále uskuteční konzultace prospěšných pozemkových úprav, na kterou jsou zvaní především obyvatelé, kterých se to týká.

Obec se snaží nabízet 
i dostatečné kulturní vyžití. V sobotu 12. listopadu se tu uskuteční setkání seniorů 
a o týden později druhý obecní ples. V neděli 27. listopadu se chystá rozsvícení vánočního stromu, který bude mít od letoška nové místo. „Vánoční strom bude stát u špejcharu, což považujeme za lepší místo. Kromě toho bude ten den muzeum přístupné zdarma 
a odpoledne se tady uskuteční i prodej adventních věcí. Večer pak slavnostně rozsvítíme strom," pozvala místostarostka obce Kateřina Vaňková.

O špejchar, který funguje zhruba rok, je mezi lidmi poměrně zájem. „Nejvyšší návštěvnost jsme měli přes léto, kdy měly děti prázdniny. V současné době je zájem hlavně o víkendech 
a přes týden sem jezdí především školy a školky na exkurze," podotkla Michaela Čadková, která má špejchar na starost.

Momentálně je ve špejcharu omezený provoz, jelikož se tady stala havárie. Voda poničila podlahu 
v hlavním sále, a tak se bude muset dělat nová. Do té doby se tady nemůžou pořádat žádné akce ani nové výstavy.