Záměr Čechofrancouze Samuela Mouchy z Prahy na vytvoření volnočasové zóny s ubytováním pro tzv. agroturistiku u Kovářova smetli místní zastupitelé ze stolu. Argumentů měli několik – nesoulad s územním plánem, problémy s infrastrukturou či nevhodné umístění.

Samuel Moucha, který má vazby na Kovářovsko, chtěl postavit park na obecním pozemku u bývalé pazderny za Březím vlevo směrem na Předbořice. Iva Kudláčková, která projekt zpracovávala, nechtěla komentovat rozhodnutí zastupitelů, protože od obce nemá oficiální vyjádření, ale k záměru se vyjádřila. „Byl takový, že bychom na pozemku postavili mobilní stavby stylu teepee, jurta nebo dřevěná budka v korunách stromů," popsala Iva Kudláčková, podle které by to bylo zajímavé hlavně pro rodiny s dětmi z města.

Podle starosty Pavla Hrocha by podpora záměru přinášela problémy. Nutné by bylo změnit i územní plán, což nemohou zaručit. „Pozemek ani nemá napojení na komunikaci," upozornil starosta s tím, že v okolí žádná stavba nestojí. Jsou tu pole.

Kriticky se na záměr díval i Pavel Škoch. „Nejsem pro to, aby tu park vznikl. Zabere to část pěkné přírody a provoz, který bude následovat, si každý z nás asi dovede představit. Máme tady jeden park a myslím, že stačí," reagoval Pavel Škoch s ohledem na Zážitkový park Zeměráj v lokalitě Budař v Kovářově, který ročně navštíví tisíce lidí. Podle Ivy Kudláčkové by jejich záměr byl doplňkem Zeměráje. 

Další problém může podle zastupitelů představovat pozemková úprava, která by se v katastrálním území Březí měla uskutečnit. „Kdybychom záměr podpořili, narušili bychom majetkoprávní vztahy. O pozemek také můžeme přijít," upozornil Pavel Hroch.

Iva Kudláčková, původem z Tábora, vysvětlila, že si Kovářovsko vybrali právě díky tomu, že ho znají a že tu mají vazby. „S regionem jsme spjatí. Známe místní obyvatele, víme, jak to tam chodí," odůvodnila výběr místa autorka projektu, která věří v jeho uskutečnění. „Pokud je tu více pádných důvodů, proč to nejde nebo proč by to bylo příliš složité, samozřejmě tomu rozumíme a budeme hledat jiné řešení. Projekt nás zajímá a určitě má naději na úspěch," dodala autorka záměru.

Samuel Moucha jeho uskutečněním ve Březí chtěl navázat na Zeměráj či naučné stezky na Kovářovsku.