Festival amatérských kapel a divadelní představení písecké Prácheňské scény jsou další novinky, které plánují uskutečnit zástupci Hotelu Zvíkov v první polovině letošního roku. V loňském roce začali pořádat vernisáže výstav. „V současné době ještě pokračuje výstava obrazů Milana Severy, Jana Čiháka, Inky Delevové, Ludmily Krestešové, fotografií Petra Prokopa a dřevěných soch Radka Kubiny. O vernisáži představila svou tvorbu, především šperky, také módní návrhářka Jana Piarová," vysvětlila ředitelka Hotelu Zvíkov Romana Hánková. Výstava potrvá minimálně do 15. února.

Divadelní spolek Prácheňská scéna v Písku pořádá už roky divadelní představení v letní sezoně v prostorách hradu Zvíkov. Ve zdejším hotelu bude vystupovat poprvé. „Dohodli jsme se s Prácheňskou scénou, že tady bude vystupovat od února každou třetí sobotu v měsíci. Celkem to bude pět divadelních představení," uvedla Romana Hánková. Od února by také chtěli začít s přípravami na soutěž amatérských kapel. „Soutěž bude zaměřená na mladé jihočeské kapely, ale není to podmínkou, mohou se přihlásit i z jiných míst. S přihláškou by měli zaslat informace o sobě a přiložit vlastní hudební ukázku. Z nich porota vybere účastníky živého soutěžního kola, která bychom chtěli pořádat každý týden po dva měsíce," nastínil plány zástupce ředitele Tomáš Vonaký.

Porota podle něj vybere každý týden jednu kapelu. Pak by mělo vybraných dvanáct kapel postoupit do dvou semifinále a z nich šest do velkého finále. „Kmotry soutěže a zároveň porotci budou členové kapely Lola běží, která se stala známou díky podobné soutěži. Kapela také ve finále vystoupí. V porotě budou ještě další přizvaní hosté," upřesnil Tomáš Vonaký. Hlasování pro jednotlivé kapely bude možné prostřednictvím internetu, ale především přímo při soutěžích přímo na místě. „Bude to nezisková akce, bez zápisného kapel a bez vstupného pro veřejnost, protože bude důležitá živá podpora kapel," dodala Romana Hánková.

Cena pro vítěznou kapelu bude týdenní pobyt v hotelu s možností využití hotelových prostor k natočení videoklipu a nabídka placeného hraní na hotelových akcích. Další případné bonusy jsou ještě v jednání. Účast v soutěži je pro kapely zdarma. 

SOUTĚŽ KAPEL
Začínající kapely se mohou připravovat na vyhlášení hudební soutěže, kterou bude pořádat Hotel Zvíkov. Podmínkou k přihlášce bude především hudební ukázka a informace o kapele. Zápisné organizátoři vybírat nebudou.