Na podzim by mohl městys Sepekov začít s dostavbou svého Obecního domu, který se nachází na náměstí a je rozestavěný už více než dvacet let. To je ovšem nejoptimističtější varianta. Dostavba podle návrhu architekta Martina Jirovského je závislá na přípravě všech potřebných dokumentů, na výběrovém řízení i na materiálu.

„Statici Martina Jirovského byli prohlédnout materiál, který už máme přes dvacet let uložený v prostoru 'pod hřbitovem', ale na místě to nemohli posoudit, to se stane, až ho přesuneme na staveniště," vysvětlil včera starosta Josef Himl.
Sepekovští totiž uvažují o tom, že by tento materiál použili na první etapu dostavby, díky které by vznikl základní skelet celé stavby. Pokud by to nebylo možné, museli by potřebný materiál objednat. „Práce rozhodně nebudeme dělat my. Najmeme si firmu,  která bude mít potřebné vybavení, třeba autojeřáb," konstatoval Josef Himl.

V Sepekově také přemýšlejí o tom,  že by na stavbu skeletu vyhlásili samostatné výběrové řízení. „Bude se jednat o specifické práce," vysvětlil starosta Josef Himl.

Obecní dům, kde se nachází restaurace a sál, je rozestavěný více než dvacet let. Dostavbu objektu schválili zastupitelé loni na jaře a poté začali jednat o konečné podobě. Stavba bude mít valbovou střechu a vzniknou tu i místnosti, které například využije úřad městyse, například obecní garáž.  Také tu vybudují sklad, kotelnu či technickou místnost.

Cílem Sepekovských je, aby  dostavba byla co nejlevnější a funkční.