Ruina se zápornou cenou nebo lukrativní pozemek s „materiálem v podobě budovy" minimálně za deset milionů korun? Podle hlasování zastupitelů je velitelská budova bývalých Žižkových kasáren to druhé.

Jediný kupec, společnost Solum Consulting, to vidí jinak. „Neví, co prodávají. Budova je v žalostném stavu, rozkradená, vybouraná. Hodnota je záporná," zdůraznil Jaromír Grégr ze Solum Consulting. Stejný názor měl i evidentně rozladěný místostarosta Josef Knot (TOP 09). „Je to neúcta k investorům. Kdo bude platit další náklady za budovu? Nemáme osmdesát milionů na investici jako soukromá firma," řekl Josef Knot.

Firma Solum Consulting, která chce využít budovu pro projekt komunitní péče zahrnující zdravotní a sociální služby, navrhla městu, že budovu koupí za pět milionů korun. Písečtí ale mají v ruce tři roky starý znalecký posudek, podle kterého má stavba hodnotu necelých třicet milionů korun. Město budovu nabízelo několik měsíců, nepřihlásil se však jediný kupec.

„Musíme se chovat jako řádní hospodáři," řekl k pětimilionové vyvolávací ceně předseda majetkové komise Karel Vodička (KSČM). „Podívejte se, v jakém je budova stavu, tak se řádný hospodář nechová," podotkl Jaromír Grégr.

Pětimilionová „vyvolávací" cena nakonec neprošla.  „Dva miliony má hodnotu pozemek, z cihel a dřeva by byl velký zisk. Jsem pro deset milionů," řekl zastupitel Zdeněk Kulič (ODS).

Minimální cena deset milionů nakonec prošla. „To v žádném případě nedáme," podotkl Jaromír Grégr.

„Budeme tak dlouho spekulovat, až to spadne," poznamenal zastupitel Miroslav Krejča (ČSSD).