Celá rozkopaná je Komenského ulice, a to od pošty až ke křižovatce s Chelčického ulicí. Úsek lze projet jedním směrem kolem restaurace Otava a šikmých parkovacích stání do Nerudovy ulice a odtud přes Havlíčkovo náměstí Ningrovou ulicí na Alšovo náměstí. Vjezd do dvora naproti poště, který slouží jako parkoviště, je dočasně vybudován ze Žižkovy ulice. Chodníky po obou stranách Komenského ulice jsou zachovány bez omezení. Práce by zde měly trvat až do září. Od června se plánuje postupně vracet části ulice do původního stavu, a to od Prokopovy ulice směrem k ulici Chelčického.

Nejrozsáhlejší zásah čeká ulici Zeyerovu, kde se budou kromě parovodu za horkovod měnit i další sítě. První etapa, během které se mění vodovodní a kanalizační potrubí v Hradišťské ulici a ve spodní části Zeyerovy ulice, začala už v únoru a potrvá zhruba do poloviny června.

Pracuje se od křižovatky ulic Zeyerova a Švantlova po křižovatku v Hradišťské ulici u mostku přes Mehelnický potok. Místní provoz v lokalitě je veden jednosměrně z ulice Švantlova do ulic Kocínova a Gregorova. Ulice Kocínova a Gregorova jsou tak dočasně jednosměrné, a to od plaveckého stadionu směrem ke kostelu.

Zdroj: Deník / Lucie Kotrbová

V souvislosti s uzavírkou v Hradišťské a Zeyerově ulici jsou připravené objízdné trasy. „Pro vozidla s výškou nepřesahující 3,7 metru vede objízdná trasa Nádražní ulicí a pro vozidla s výškou přesahující 3,7 metru po silnicích I/20 a I/29, tedy Obchodní ulicí a do Budějovické ulice,“ poznamenal Tomáš Květoň z odboru dopravy MÚ Písek.

Zeyerovu ulici čeká rozsáhlá rekonstrukce. Budou se tu dělat kompletně sítě od výměny parovodu za horkovod, kanalizace či vodovodu až po nový povrch komunikace včetně parkování.

Ve dnech 29. a 30. dubna bude omezena doprava také v Nádražní ulici, a sice v úseku Sadová – Zeyerova a úseku Zeyerova – Budovcova, kde se bude dělat obnova vodorovného dopravního značení. V tomto termínu zde bude zákaz parkování a Městské služby Písek zároveň provedou jarní úklid komunikace.

Ilustrační foto
Série vloupání u čerpací stanice

Dopravní omezení zaznamenávají také řidiči jedoucí z Písku na České Budějovice nebo naopak od Budějovic do Písku, resp. dál na Prahu. Ředitelství silnic a dálnic opravuje most, který je součástí komunikace I/20. Jedná se o místo, kde se sjíždí na Tábor. Ve směru z Písku na České Budějovice je silnice zúžena do jednoho pruhu, ale úsek je průjezdný. Ve směru od Českých Budějovic musí řidiči, kteří chtějí pokračovat dál na Prahu, sjet před mostem na Tábor a otočit se na kruhovém objezdu u Albertu.

Podle místostarosty Písku Petra Hladíka potrvá rekonstrukce do září. Chystá se také kompletní uzavírka sjezdů, která bude větší komplikací. Ve směru od Budějovic nebude možné sjet ani před mostem na Tábor. "Bude třeba využít staré silnice kolem hřebčince, což bude náročné hlavně pro obyvatele Semic," poznamenal místostarosta, ale zároveň dodal, že toto opatření je v plánu vždy jen na víkend, kdy je provoz podstatně menší.

Písek - ilustrační foto.
Co se děje v Písku aneb Krátké zprávy z města