Pokles tržeb spočítali na 20, 40 i více procent. „Od města slyšíme jen sliby. Ale nám pomohou jen zákazníci. Jenže lidé jsou dnes zvyklí, že kam nedojedou, tam nenakupují," charakterizuje situaci na Třídě Národní svobody majitel drogerie Vlastimil Šebesta.

Majitelka obchodu s krmivy pro zvířata Pavlína Procházková přišla udýchaná, protože společně s dopravcem nosila z auta patnáctikilové pytle s krmivem: „Je to hrůza. Máme velké problémy se zásobováním a zákazníci se naší ulici vyhýbají. Navíc zde dnes prasklo potrubí, takže nám několik hodin netekla voda," zlobila se včera Pavlína Procházková.

Obchodníci i obyvatelé z Třídy Národní svobody jsou smířeni s tím, že rekonstrukce sítí i komunikace je nutná a že předpolí Kamenného mostu si úpravu zaslouží. Ale doba, po kterou se jim podstatně krátí tržby, se jim zdá až příliš dlouhá. Podle nich dodavatelskou firmu jen částečně omlouvají povodně a nedostatky v projektu.

„První tři etapy rekonstrukce skončí do 30. listopadu a ulice bude průjezdná," uvedl Roman Honzík z Vodohospodářské správy Písek.
Čtvrtá etapa, která se týká křižovatky Na Štichu, bude z klimatických důvodů a kvůli velkému pohybu dětí v této lokalitě dokončena o prázdninách v příštím roce.