„Zastávka byla bezdůvodně zrušena. Sloužila především seniorům a zdravotně postiženým z přilehlého sídliště dojíždějícím do centra na polikliniku," píší petenti.

Zastávku ve směru od centra město zrušilo, protože nevyhovovala bezpečnostním normám. Důvodem ale byla také loňská tragická nehoda, kdy auto srazilo chodkyni přecházející silnici v místě zastávky.

Peticí a nutností zastávky v tomto místě se nyní zabývala rada města, která uložila vedoucímu odboru investic a rozvoje, aby pořídil projektovou dokumentaci na znovuobnovení této zastávky. „Podotýkám ale, že celkové náklady na novou zastávku by byly 3,5 milionu korun, takže bychom se pokusili najít vhodný dotační titul," konstatoval místostarosta Písku Josef Knot s tím, že vybudování zastávky nevidí jako prioritu. Ve vzdálenosti 500 metrů se totiž nachází jak zastávky Budějovická, tak
U Hřebčince.

Aby zastávka splnila normy a byla bezpečná, bude třeba úprava celé lokality. „Tři a půl milionu korun se může zdát dost, ale budou se muset udělat také chodníky, přechod, veřejné osvětlení a další," doplnil místostarosta Jiří Hořánek.

Naproti zrušené zastávce – ve směru od centra – je zastávka stále funkční. Ani tady ale nesplňuje normy.

Jedná se o zrušenou autobusovou zastávku MHD Za Kapličkou (mezi kruhovými křižovatkami 
v Budějovické ulici) na lince autobusů č. 5 a 55.