I přes to, že kladnou reakci zřejmě nikdo nečekal, jméno Vladimíra Pánka na ustavujícím zasedání Čimelic zaznělo jako první návrh na starostu. On však kandidaturu odmítl. „Podpora lidí mě sice moc potěšila, nicméně už rok tvrdím, že starostou dál být nechci. Jsem zásadový a když něco řeknu, tak to myslím vážně," konstatoval dnes už bývalý starosta obce Vladimír Pánek, který ve volbách získal nejvíc hlasů.

Druhý návrh už byl tedy 
reálnější. „Vladimíra Pánka bychom podpořili všichni, ale bylo to spíš zdvořilostní. Navrhuji tedy Vladimíra Boučka," řekl zastupitel a ředitel čimelické základní školy Josef Pouch.

Bývalý místostarosta Vladimír Bouček kandidaturu přijal, zastupitelé návrh podpořili, a tak se stal novým starostou Čimelic. „Nebude lehké vést obec po Vladimíru Pánkovi, který to dělal skvěle, ale pokusím se na jeho práci co nejlépe navázat," podotkl Vladimír Bouček, který byl zároveň jediným zájemcem ze zastupitelstva o uvolněnou funkci.

Místostarosta Čimelic bude tedy nyní neuvolněnou funkcí a zastupitelé do ní zvolili Vladimíra Králíčka.

Čimeličtí zastupitelé měli nedostatek dobrovolníků na obsazení nejen starostovského křesla, ale vůbec obsazení uvolněných funkcí. „Zklamalo mě, že lidé, i když věděli rok předem, že nebudu funkci obhajovat, nebyli schopni dát dohromady víc kandidátek a najít mezi sebou někoho, kdo se chtěl podílet na vedení obce," zmínil Vladimír Pánek.

Místostarosta bude tedy nově funkcí neuvolněnou.

Budu tlačit obec tam, kde má podle mě být

Vladimír Pánek vedl obec uplynulé čtyři roky. Podporu lidí získal znovu, ale post starosty odmítl.

I když už starostou nejste, působilo to, že ustavující zasedání řídíte spíš vy. . . Nebude vám to chybět?
Jde o to, že se jednalo o věci, které jsem započal já, a tak jsem bral jako povinnost se k nim vyjádřit. Do budoucna určitě nechám prostor novému starostovi, i když to nebude mít lehké. Budu se snažit dávat podnětné návrhy zastupitelstvu a nepřímo tlačit obec tam, kde by podle mě měla být.

Co máte teď v plánu?
Popravdě jsem z posledních čtyř let tak vyčerpaný, že mám v plánu minimálně půl roku nedělat vůbec nic.

Práce je započatá a je třeba ji dokončit

Vladimír Bouček je novým starostou Čimelic. V minulém období vykonával funkci místostarosty.

Jste jednou z mála obcí na Písecku, kde je zastupitelstvo v čistě pánském složení. Nebudou tady ženy chybět?
Nedá se nic dělat, zájem nebyl. Ale i když nejsou ženy v zastupitelstvu, mají nemalé zastoupení v našich komisích, kde dostanou prostor, takže to tím máme vyvážené.

Na vedení obce jste se podílel už v uplynulém období jako místostarosta. Budete pokračovat v nastaveném směru?
Určitě, práce je započatá a je třeba ji dokončit. To mám přesně v plánu. Máme před sebou hodně úkolů, například zasíťování pozemků nebo připojení všech domů na kanalizaci.