Po celý den byly pro děti připravené soutěže, výtvarná dílnička, komentovaná krmení zvířat a promítání a povídání o zvířatech, která v zoo žijí. "Chceme připomenout, jak důležitá je podpora ohrožených zvířat," řekla pracovnice zoo Michaela Jerhotová. Proto byly všechny soutěže věnované různým skupinám zvířat. "Narozeniny jsou hezká věc a jsme rádi, že se nám daří, ale nejsou tak důležité," dodala.

Program začal v 10 hodin dopoledne a od samotného začátku budil velký zájem veřejnosti.

Kamila Šrámková z Hluboké přišla na akci se svými dětmi i manželem. "Chodíme do Ohrady hodně často, takže dnes jsme tu možnost využili také. Jsou tady soutěže a přednášky, takže to bude hezký den," uvedla.

Ohrada byla v době covidu uzavřená. Znamenalo to pro ni velké ztráty, přesto ale funguje dál. "Narodila se nám tady spousta mláďat - tygři, klokani a mnoho dalších. A hlavně lidé chodí a líbí se jim tady," doplnila ošetřovatelka Markéta Jariabková.

Zoo Hluboká, plným názvem Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou, je zoologická zahrada, nacházející se nedaleko Hluboké nad Vltavou. Otevřená je od roku 1939. Jde o zoo specializující se na zvířata žijící v palearktické zoogeografické oblasti, zejména v její evropské části a v České republice.

Nový přístav na Vltavě u budějovického Dlouhého mostu byl slavnostně otevřen. Vývaziště je určeno pro menší lodě, kterých by zde mohlo kotvit až dvacet, v závislosti na velikosti.
Na Vltavě začala plavební sezona. Malé lodě mají v Budějovicích nový přístav