Příští rok by podle něj chtěli s vedením obce oslovit také školy, pro jejichž žáky by mohlo být nahlédnutí do regionální historie přínosem.  „Mirovicko bylo kdysi velkým pojmem, ale dnes už o něm nikdo nic neví, nic se tady neděje, proto bych chtěl jeho historii připomenout," dodal Pavel Suček.

Rozšíření o další expozici se letos neplánovaně z technických důvodů opozdilo. „Příští rok ještě před prázdninami bychom chtěli dokončit patro, aby sem mohly jezdit školy a využít zdejší prohlídku pro doplnění vlastivědy a přírodovědy. Chtěli bychom tady také připomenout selské dějiny a zemědělskou historii, protože tady lidi živila především půda," doplnil.

Ohledně přípravy další expozice spolupracuje s Prácheňským muzeem v Písku. „Chtěli bychom tady obsáhnout historii od mezolitu až po 19. století, proto se radíme s odborníky," dodal Pavel Suček. V patře plánují mimo jiné instalovat do vitrín například v okolí nalezené střepy historické keramiky, v přízemí budovy připravují expozici věnovanou historii školy a kostela a ve stodole u bývalé fary budou vystavené vozy, pluhy a další zemědělské stroje.

Kromě vystavené sbírky nerostů a připomínky místního hornictví je v muzeu také expozice věnovaná regionálnímu historikovi Janu Tomanovi.