I když Bohemia Jazz Fest má za sebou již osm ročníků, až letos bude poprvé jednou ze zastávek také Písek. Koncert se uskuteční v pátek 25. července od 17 hodin na Velkém náměstí.

Zakladatelem a uměleckým ředitelem festivalu je  hudebník Rudy Linka. „Putovní festival Bohemia Jazz Fest  jsem založil v roce 2006. Chtěl jsem jím postavit most, po kterém bych do Česka přivezl špičku světového jazzu," připomněl  Čechoameričan Rudy Linka, vynikající jazzový  kytarista.

Jedinečnost letošního Bohemia Jazz Festu spočívá zejména v tom, kolik zemí je na něm zastoupeno.   Kromě panamského klavíristy Péreze hrají amerického basisty Johna Patitucciho  lze programu nalézt i nizozemské Ploctones, Rakušanku Lylit, Norku Live Foyn či Estonce Silvera Seppa.

„Program na Velkém náměstí v Písku zahájí koncert  českého kytaristy Romana Pokorného a jeho kvartetu. Od 18.30 hodin se představí  polsko ukrajinská formace Dagadana a ve 20.30 hodin  vyvrcholí koncert brazilskou samba party z Rio de Janeira zpěvačky Leny Andrade a jejího tria," informoval Roman Ondřich, tiskový mluvčí města Písku.

Koncerty v rámci  Bohemia Jazz festivalu se v ČR konají na 33 místech. Většinou jde o historická centra a program je zdarma. Rudy Linka získal od Písku 276 tisíc korun z grantu na podporu kultury.