Starosta Ivan Radosta říká, že vybudováním nových míst chcete vyjít vstříc zákazníkům potravin, které tu nyní nejsou, ale měly by začít fungovat po bývalém Tescu. Myslíte, že i toto pomůže vrátit některé zákazníky do lokality?
Je to krok k tomu, aby se tu mohlo lépe podnikat. Určitě zpříjemní podnikatelům v této oblasti, že se nebude na straně, kde je bývalé Tesco, kopat tři roky, ale dva. Pěší zónu uděláme v podstatně kompletní.

Po letošku by tedy měli mít obchodníci klid a už by se tu kopat nemělo?
Na straně od Komenského směrem k Nádražní ano. Letošní práce zahrnují i dokončení veškerých povrchů a opravu teplovodu. Ten budeme dělat v době odstávky a poté Služby města Milevska budou dodělávat povrchové úpravy. Nevím, jak budou rychlé, ale hotovo bude samozřejmě letos.

Nehrozí problémy jako v loňském roce, které způsobovaly posouvání termínů, a tamější obchodníci z toho byli nešťastní? Třeba provozovatelka Zootery si stěžovala, že byl jejich obchod několik dní hermeticky uzavřený.
Myslím, že téměř určitě ne.

V lokalitě se počítá ještě se závěrečnou třetí etapou, kam spadala i nová kolmá parkovací místa, která jste přesunuli do druhé etapy. Co dokončení projektu nyní zahrnuje?

Jedná se o vybudování devíti parkovacích míst v travnaté ploše v Komenského ulici. Ta by měla být podélná. Další bude oprava teplovodu.