„Stavba postupuje podle schválených projektů. Samozřejmě u takto velké investice jsou zde některé změny v projektu, na kterých se dohodne vždy investor s dodavatelem stavby. V zimě nebylo možné provádět některé technologické procesy. K posunu termínu dokončení nepochybně dojde. Nepočítám s tím, že by zde letos v létě probíhaly koupací akce. Lázně si musí napřed provoz osahat. Kvůli čtyřiatřicetidennímu skluzu by se mohlo otevřít v polovině září,“ odhadl termín otevření starosta Jan Váňa. Dodal také, že předpokládá velký přínos wellnesscentra pro lázně. „Když se bavím s majiteli ubytovatelů, tak je to bonus i pro ně,“ podotkl Váňa.

Areál o rozloze zhruba 8 300 m² bude rozdělen do několika zón. Vodní plochy jsou projektovány na více než 800 m². Areál vzniká na stávající travnaté ploše mezi krytým bazénem, ulicí Lázeňská, oplocením stávajícího parkoviště a pěší komunikací.

Venkovní wellnesscentrum budují vítězové zakázky – firmy Sdružení Metrostav, a.s., a Památky Tábor, s.ro. Jak uvedla již dříve mluvčí třeboňských slatinných lázní Martina Herchová, jde o rozšíření wellnesscentra Aqua viva. Stavba má plynule navazovat na stávající objekty. „Bazény jsou navrženy s různou teplotou a hloubkou vody. Dále jsou součástí areálu odpočinkové zóny s lázeňským charakterem, rodičovská klidová zóna, hřiště na pétanque, kolonáda, provozní objekt a vstupní objekt,“ ujasnila mluvčí.

Výstavba venkovního wellnesscentra třeboňských Lázní Aurora.
V Třeboni bude venkovní wellness. Stavbu bazénů zbrzdily mrazy

Bazén pro dětské klienty bude hluboký do 0,4 metrů a bude doplněn vodními atrakcemi. Součástí kondičního bazénu budou čtyři startovací dráhy. Relaxační bazén nabídne masážní prvky, podvodní trysky, bublinkovou lázeň, houpací záliv, vodní číši, vodní stěnu aj. Na východní straně bazénu bude vodní skluzavka. Součástí vířivky budou nerezová lehátka, která slouží k masáži. Celým prostorem areálu má procházet kolonáda s dřevěnou pergolou.