V roce 2013 obec zámek koupila. „Chceme mít kontrolu nad jeho dalším využitím a jediná možnost je mít zámeček v majetku obce,“ shodli se zastupitelé.

Hned od začátku bylo jasné, že rekonstrukce historického objektu, vzniklého úpravou tvrze v roce 1629, bude finančně náročná. Proto obec hledala možné dotační zdroje a prostřednictvím sbírky na rekonstrukci přispívají místní obyvatelé, rodáci i firmy.

„Letos jsme dodělali fasády na objektu zámku i kaple. Hotový je také vnitřek kaple včetně rozvodů elektrické energie. Právě v těchto dnech sem byla instalována nová svítidla,“ říká k současnému stavu starosta Tomáš Korejs. Památkář Jiří Hladký k tomu ještě dodává: „Za velmi zdařilou považuji rekonstrukci výmalby a repliku původních dveří.“

Ještě letos má být dokončená projektová dokumentace na rekonstrukci vnitřních prostor zámku, která začne v příštím roce. Již nyní je však jasné, že se pro všechny najde využití. „Jednáme s investorem, který má zájem otevřít v západním křídle zámku malý pivovar. Stavebně historický průzkum ukázal, že ve stejných prostorách se pivo vařilo už kolem roku 1630,“ připomíná Tomáš Korejs.

Nad pivovarem by mohl být penzion. Do zámku se přestěhuje obecní úřad, informační centrum, knihovna a archiv. „Nyní již pevně věřím, že se rekonstrukci podaří dokončit a že zámek bude společenským centrem obce,“ dodal Tomáš Korejs.