Sochu odhalí v rámci Švejkových putimských slavností, které se v obci tradičně konají. „Bude to jakási vzpomínka na 1. světovou válku a na padlé vojíny. Máme na pomníku také několik účastníků z války," podotkl místostarosta Putimi Václav Varous. Právě za vojáky padlé v 1. světové válce se bude sloužit mše svatá v kostele sv. Vavřince. Začátek je ve 12 hodin.

V rámci programu bude připravená polní kuchyně a vojenská pekárna z 1. světové války, bude se vařit vojenský guláš a péct komisárek. „Nebudeme tam mít žádné tržiště, jen občerstvení a jeden stánek s keramikou, kterou dělá podnikatelka z Putimi," informoval místostarosta.
Celé odpoledne bude moderovat Přemysl Kubišta, plzeňský Švejk. „Přivezeme ho na vozíku a potom budou jihočeský hejtman Jiří Zimola, starosta Putimi Petr Matouš a vnuk spisovatele Jaroslava Haška křtít sochu dobrého vojáka Švejka u kamenného mostu," uvedl Václav Varous.

Během sobotního odpoledne se bude také křtít nové pivo Švejkova Putimská 11° z pivovaru Dražíč. Návštěvníci se mohou těšit i na představení Píseckých loutkářů či kapelu Hastrmani.