„Letos se do soutěže přihlásilo jedenáct soutěžících. Dva jsou z naší školy a další přijedou z Volyně, Horažďovic, Českých Budějovic, Tábora a Vodňan. Máme radost, že je o soutěž větší zájem, než byl loni," uvedla vedoucí učitelka odborného výcviku SOŠ a SOU Písek Alena Kačírková.

Loni bylo soutěžících jen sedm a čestným členem poroty byl krasobruslař Tomáš Verner. „Letos bude VIP členem poroty populární zpěvák Bohuš Matuš, který se na naší škole vyučil kominíkem a pak k naší radosti stoupal až ke hvězdné kariéře. Na středu jsme s ním připravili besedu. Začne v 10 hodin ve školní tělocvičně v hlavní budově školy v Komenského ulici a je určená i zájemcům z řad veřejnosti," vysvětlila Alena Kačírková.

Veřejnost zve škola také do budovy odloučeného pracoviště Na Spravedlnosti, kde se bude konat soutěž. „Od 14 do 15.45 hodin tam budou soutěžní dorty vystavené, takže si je budou moci zájemci prohlédnout," dodala Alena Kačírková. Vloni  bylo hlavním tématem Roční období a letos to bude České řemeslo. Soutěžící budou na místě losovat ze čtyř českých řemesel, které ztvární do podoby dortu.  Korpus dostanou všichni od písecké školy stejný a ostatní bude na jejich fantazii. Podmínkou je jen to, aby byly všechny suroviny jedlé.

Porota bude hodnotit kromě výsledného vizuálního efektu i způsob práce včetně dodržování hygienických podmínek.