„Právě k němu totiž na balóncích zamíří stovky dopisů se seznamy dárků, které si jejich pisatelé přejí letos najít pod vánočním stromečkem," připomněl Jan Němec z pořádajícího spolku Cohiba Muzica.

V programu na Velkém náměstí zahraje strakonická skupina Pauza. Také děti budou mít příležitost vystoupit, zazpívat koledu nebo říct básničku a získat odměnu.

Vánoční strom v Protivíně se slavnostně rozsvítí také o první adventní neděli. Už od odpoledne tady ale bude připravený program. Ve 14 hodin začne na náměstí malý vánoční trh 
a v klubovně fary adventní tvoření. Živý betlém připraví Pohádková kovárna Selibov. Ta také od 16 hodin sehraje betlémský příběh. Poté se budou u stromečku zpívat koledy pod taktovkou žáků z pěveckého sboru místní základní školy a vystoupí žesťové trio. V 17 hodin se pak rozsvítí vánoční strom.

Rozsvěcování vánočních stromůZdroj: Deník/Lucie Kotrbová

V Dobevi bude rozsvícení vánočního stromu  v 17 hodin doprovázet program připravený mateřskou školou, jeho součástí bude mimo jiné adventní jarmark. Už ve 13 hodin mohou přijít zájemci do klubovny ve staré škole  a podílet se na výrobě adventního věnce na dveře budovy.

V Mirovicích se rozzáří vánoční strom na náměstí už v pátek v 16 hodin. Přivítání adventu tu připravilo společně vedení města s místní školou, místními dobrovolnými hasiči, Římskokatolickou farností, Náboženskou obcí Církve československé husitské a Pavlem Justichem, který zastupuje Solasido cz. Zazní tu vánoční písničky a připravené bude  i občerstvení.

V Miroticích mají letos úplnou novinku. „Děti ve škole vyrábějí betlém ze slámy a sena, který bude od neděle u stromečku vystavený. Zapojily se do toho všechny třídy," prozradila starostka Martina Mikšíčková. Dodala, že děti dostanou za tvoření odměnu. Školáci navíc u stromku také zazpívají. Všechno tu začne v 18 hodin a chybět nebude ani horký vánoční punč a čaj.