Dodal, že jsou potěšeni, že letos do muzea po krátké přestávce opět přijedou děti z Dětského domova v Přestavlkách, které tu budou prodávat své rukodělné výrobky. „Novinkou bude také účast dětí z Domova sv. Anežky České v Týně nad Vltavou – také ony se přijedou pochlubit svou zručností. Předběžně přislíbil svou účast i prodavač grilovaných ovčích sýrů," vyjmenoval ředitel.

Na velikonočním jarmarku uvidí návštěvníci malování kraslic, pletení pomlázek, výrobu madeirských vajec, pletení z papíru či vyšívání lidových krojů. Chybět nebude prodej květinových velikonočních aranží či perníčků.

Vladimír Šindelář připomněl, že si návštěvníci během akce mohou kromě stálých expozic muzea prohlédnout i právě novou výstavu Poklady ze starých truhel a šperkovnic. Je zde vystaveno množství dámských historických doplňků, kabelek, hřebenů, klobouků, jehlic do vlasů a vějířů. Pro pány je tu zase zajímavá kolekce špacírek.

Velikonoční jarmark se v Milevském muzeu koná 
v neděli 20. března od 9 do 17 hodin.

Velikonoční inspiraci zájemci najdou i v Domě kultury Milevsko. Tady se v sobotu 19. března konají velikonoční trhy. Otevřené budou od 8.30 do 11.30 hodin. I ty patří už k tradičním akcím v Milevsku a i ony budou letos nevšední. Jejich součástí je nově soutěž o nejhezčího a nejchutnějšího pečeného piškotového beránka. Ti, kteří se chtějí zapojit, mohou dva kusy beránků přinést v pátek 18. března do 15.30 hodin do kanceláře DK nebo 
v sobotu od 7 do 8 hodin před začátkem trhu. Jeden beránek bude vystaven a druhý se rozkrájí pro návštěvníky trhů, kteří budou beránky hodnotit a hlasovat.

Vystaveného beránka si po skončení hlasování autoři mohou odnést nebo ho darovat dětem z Dětského domova Přestavlky.
Vítěz obdrží ručně malovanou keramickou formu na beránka od manželů Pichových z Ateliéru Radost z Milevska.