„Návštěvníci budou moci obdivovat vystavená zvířata ve velké škále plemen a barevných rázů. Velkou část zvířat nabídneme k prodeji. Uskuteční se výstavka květin, ukázka dravce a v neposlední řadě budou vystaveny obrázky, které chovatelům nakreslily děti při příležitosti dětského dne, který pořádali chovatelé pro školky a školy z Milevska a okolí," řekla za organizátory Monika Krtková, jednatelka základní organizace Českého svazu chovatelů Milevsko (ZO ČSCH).

Na výstavě budou k vidění zvířata od 75 vystavovatelů nejen z Milevska. „Z toho je deset mladých chovatelů, což nás velice potěšilo," podotkla Monika Krtková.

Návštěvníci na výstavě najdou více než tři stovky králíků, holuby budou vystaveny ve 49 voliérách a drůbež v 66 voliérách, z toho dvanáct voliér bude vodní drůbeže.

Výstava, která se koná v hale v Týnické ulici, bude otevřena v sobotu od osmi do 18 hodin v neděli od osmi do 16 hodin. „Po celou dobu výstavy se budou vykupovat králičí kožky za velmi příznivou cenu. Je připravena spousta pohárů a čestných cen pro nejúspěšnější chovatele. Jedná se o největší výstavu v okrese Písek," dodala jednatelka ZO ČSCH Milevsko Monika Krtková.