Podle starostky Jany Hrdinové se zastupitelé pro vybudování sálu rozhodli poté, co majitel jediné hospody se sálem řekl, že ji přebuduje na truhlářskou dílnu. Prostory si místní lidé prohlédli v rámci ukázky stavby v neděli 30. září. Čekalo tu na ně občerstvení a muzika. Děti tu viděly divadlo s hasičskou tématikou. Interiéry se budou ještě vylepšovat.

Prostory využili také místní hasiči, kteří pořádali ve stejný den také slavnostní žehnání novému devítimístnému zásahovému autu Ford Tranzit.

Starostovi SDH Kluky Vítu Lidovi předala klíč od nového zásahového vozu před místní hasičárnou starostka obce Jana Hrdinová. Poté bylo auto posvěceno místním farářem Slávkem Holým, aby dobře sloužilo svému účelu.

„Jedná se o čtyřkolku, abys ní hasiči vyjeli i po mokré trávě do kopečka, vybrali jsme s hasiči nejdelší a nejvyšší variantu. Má vyjížděcí zadní plato, zahrádku, žebřík a úložný box na potřebné věci,“ uvedla Jana Hrdinová. Nové auto stálo 1,01 milionu korun a obci na ně přispělo Ministerstvo vnitra a Jihočeský kraj.

Nové vozidlo tu už nutně potřebovali. „Je to po více než čtyřiceti letech nový kus techniky, kterou jsme dostali. Doufáme jen, že na další nebudeme zase tak dlouho čekat,“ konstatoval Vít Lid.V hasičské zbrojnici mají tři garáže. Na Ford Tranzit si jednu z nich hasiči brigádně vyklidili a obec jim ji ještě nechá vymalovat. V sousedních garážích mají hasiči zaparkovanou avii a pojízdného veterána ze šedesátých let značky Liaz s cisternou, kterého by potřebovali také nahradit novějším.