„Na letošní návštěvnost si nemohu stěžovat," řekl správce kempu na Podolsku Jiří Štěpánek. „Momentálně tu je kolem dvou set lidí. Všech dvacet chatek po čtyřech lidech je obsazených. Další návštěvníky tvoří lidé s karavany," dodal. „Sice je letos méně stanařů, avšak takhle je to v každém kempu. Za to máme více zaplněné chatky," pochvaloval si Štěpánek.

Také kemp Radava je obsazený. „I když máme zrovna plno, přijde mi, že letošní sezona je nejhorší za poslední roky. Nejen kvůli počasí. Lidé nemají tolik peněz, aby si dopřáli dovolenou," vysvětlila správkyně kempu Kateřina Vojtěchová.

S tím souhlasí i Pavel Štědronský, jednatel kempu Velký Vír. „ Letošní sezona je opravdu slabá. O hodně slabší než roky před tím. Počasí je tyto prázdniny špatné a lidé navíc ještě nemají peníze," řekl. S tím, že lidé méně využívají stany, také souhlasil a dodal, že v kempu Velký vír jsou více obsazené chatky.

Osmadvacetiletá Sandra tráví dovolenou každé léto v kempech. „Dříve jsem jezdila s rodiči, teď jezdím s přítelem a kamarády," řekla. „Jako malá jsem ráda přespávala ve stanu, teď jsem zvyklá na určité pohodlí v karavanu," doplnila. 

Simona Kubišová