V letošním roce je ve škole, která zajišťuje výuku pouze prvního stupně, celkem 69 dětí a mateřskou školku, která má dvě třídy v přízemí stejné budovy, navštěvuje 43 dětí.

,,Obec každým rokem areál školy a školky modernizuje. V posledních letech jsme přistavěli jídelnu, venkovní multifunkční sportoviště, vyměnili okna a kotle a vybudovali 2 třídy pro MŠ z bývalé jídelny a bytu ředitele, který zůstal nevyužitý. Škola dostala i novou střechu. Dlouhodobě však škole chybí tělocvična a vyučující se potýkají s nedostatečnými prostorami pro základní školu. V letošním roce se obci, ve spolupráci se Svazkem obcí regionu Písecko, podařilo zajistit dotaci od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR ve výši 15 800 tisíc korun,“ uvedl Tomáš Korejs , starosta obce.

Stavba tělocvičny za budovou školy již začala. Bude se jednat o železobetonový skelet, dozdívaný cihlami. Součástí projektu je i vybudování nové kmenové učebny ve stávající budově školy, takže jak vyučující, tak děti získají nové prostory pro výuku. Celkové náklady včetně vybavení tělocvičny činí 22 milionů korun a doplatek k dotaci hradí obec Čížová z vlastních zdrojů.

„Tělocvična by měla být hotova do 15 srpna příštího roku a mám radost z toho, že již dnes je firma Uniko Písek, s.r.o. v předstihu oproti harmonogramu,“ dodal Tomáš Korejs.