Dle rozhodnutí rady by ho měl obsadit stávající místostarosta Josef Knot na pozici člena realizačního týmu, přičemž zůstane zachován celkový daný objem úvazku pro celý tým. „Bylo by škoda nevyužít potenciál, který Josef Knot může nabídnout. Jde především o bohaté zkušenosti a kontakty, které získal během své velmi aktivní práce v programu Smart City,“ říká starostka Eva Vanžurová.

K výše uvedenému rozhodnutí rady města vydal 31. 10. 2018 místostarosta Josef Knot prohlášení, v němž své oficiální působení v projektu odmítl.

Písek, budova radnice. Ilustrační foto
Jednání skončila. Písek je bez koalice

„Velice děkuji za nabídku paní starostky a radních města Písek na pozici člena týmu projektu +CityxChange v rámci konceptu Smart Písek. Opravdu si jí vážím. Hlavně proto, že tuto nabídku chápu jako výraz uznání mé dosavadní práce pro naše město a jeho obyvatele. Zároveň cítím, že bych v této pozici měl jedinečnou možnost v práci pro Písek pokračovat a zúročit všechny zkušenosti, které jsem za dobu mého působení v oblasti rozvoje chytrých měst nasbíral. Je pro mne velice těžké, že tuto nabídku musím z mnoha důvodů odmítnout, ale ubezpečuji Vás, že jako věrný Písečan se budu i bez oficiálního pracovního zařazení ze všech sil snažit, aby byl Písek městem nejen chytrým, ale hlavně přátelským a příjemným pro život všech jeho obyvatel,“ uvádí Josef Knot.

Projekt +CityxChage byl podpořen evropskou komisí. Dotace z programu HORIZON 2020 Smart Cities a Communities pro město Písek činí 100 procent. Zaměřen je na podporu municipální energetiky se zapojením obnovitelných zdrojů energie. Více čtete zde: https://smart.pisek.eu/index/aktuality/revoluce-obchodovani-elektricka-energie-decentralizace-horizon2020.html

Irena Malotová, tisková mluvčí MÚ Písek