Odlehčit řidičům v ulici J. A. Komenského by chtěli milevští radní. Ulice a její okolí jsou hustě zastavěné, je tu základní škola i sportoviště a parkovacích míst se tu nedostává. Pomoci vyřešit problém by mohlo nové parkoviště. Mělo by vzniknout u 2. ZŠ J. A. Komenského. Zatím je vše ve fázi zadání projektové dokumentace. 
  

Na jedné straně v ulici podle starosty Ivana Radosty bojují s nedostatkem parkovacích míst, na druhé straně s tím, aby město zbytečně nepřicházelo o veřejnou zeleň. Výsledkem tak má být kompromis. „Naskytla se jediná šance. Louka před školou je poměrně veliká a její kousek – maximálně na hranu školy – využít na parkoviště," popsal starosta.

Celkem by se jednalo o čtyřiadvacet nových míst. Podle místostarosty Martina Třeštíka by šlo o dvě části. „První je parkovací pruh zhruba na hranu školy, kde vznikne pás dvou řad parkovacích míst, která budou přístupná ze spojky k zimnímu stadionu," popsal Martin Třeštík první část, ke druhé doplnil: „Mezi dvěma šikmými náběhy ke škole je předpoklad vytvoření ostrůvku, který by byl určen pro krátkodobé zastavení," dodal místostarosta.

Obyvatel ulice Martin Smrček zvýšení počtu parkovacích míst vítá. „Samozřejmě to situaci s parkováním pomůže. Rodiče, kteří také bydlí v Komenského ulici, parkují kde se dá – buď přímo tady, v ulici Pod Stadionem, nebo na velkém parkovišti u fotbalového hřiště. Další parkovací místa mají vzniknout u křižovatky Komenského ulice s ulicí Pod Stadionem, což bude také přínosem," řekl Martin Smrček, podle kterého by radní města měli hledat další řešení, jak počet parkovacích míst v ulici J. A. Komenského ještě navýšit.

Radní na posledním jednání řešili několik variant parkovacích míst u školy. Zavrhli například tu, kde by se parkovací místa přiblížila ke středu prostoru před školou. Důvodem byl velký zásah do zeleně.

Radou města vybranou variantu podpořila městská architektka Simona Vondráčková. Projekt by měl být podle Martina Třeštíka hotový letos a pokud bude podle jeho slov vůle, samotná výstavba parkoviště by mohla být zahrnuta do rozpočtu roku 2017.