Ta se tak stanou součástí nově vznikajícího areálu. Obec na pořízení hřiště pro děti žádá o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. „Do konce dubna bychom se měli dozvědět, zda ji získáme. V programu je ale velký přetlak žádostí a uspěje zhruba každý pátý," nastínila šance starostka Hana Kašparová.

Obec počítá, že by v případě zisku dotace nainstalovala šest prvků, které by svým přírodním stylem zapadly do prostředí u rybníka. Jistou novinkou areálu v letošním roce bude vybudování travnatého hřiště na malou kopanou. Terénní úpravy jsou v podstatě hotové a zbývá zasít trávu a koupit branky.

Důležitý den čeká obec příští týden ve středu. Souvisí s tím, že Hrejkovice na výstavbu víceúčelového sportoviště získaly dotaci z Regionálního operačního programu (ROP). „Zástupci ROP k nám přijedou na kontrolu, pokud vše projde, což bychom samozřejmě rádi, tak dostaneme 6,5 milionu korun a splatíme úvěr, který jsme si na vybudování hřiště půjčili," vysvětlila Hana Kašparová.

Víceúčelové hřiště bylo zkolaudováno na konci listopadu a díky mírnému počasí sloužilo sportovcům i v zimě. Podle slov starostky je hřiště hodně využívané. Na nejbližším zasedání budou zastupitelé vybírat jeho správce, který bude dohlížet na to, aby sportovci hřiště předávali v pořádku.