Hned při pohledu na tuto dětskou lokalitu jsem musel konstatovat.  Velmi pěkné udržované dětské hřiště, které dětem nabízí pískoviště, kolotoč, pružinový talíř, tři pružinové houpačky, vahadlo, houpačku, trojhrazdu, prolézačku a řetězovou dvojhoupačku. Toto vše vyzkoušel Tomášek během naší dvouhodinové návštěvy. V tomto prostředí si klidně hrál a byl spokojený, obzvláště, když na hřiště přišla malá Anetka s rodiči. To byl ve svém živlu, bábovičky, houpačky, kolotoč…

Na hřišti jsou i lavičky, které mohou využívat rodiče či prarodiče a klidně sledovat jejich ratolesti jak se baví a hrají.

Sotva jsem pochválil, že toto hřiště je dobře udržované, vstoupil do areálu muž. Byl to Václav Čunát a kupodivu mi sdělil, že on se stará o hřiště, ale i další v Milevsku. Má jich na starosti celkem devět. Vzápětí do areálu vstoupila žena s mužem a usoudil jsem, že to je asi nějaká revizní a kontrolní návštěva. Všechna zařízení zkontrolovali, vyzkoušeli a své poznatky sdělili panu Čunátovi.

Touto cestou bych chtěl poděkovat všem kdo se na vybudování tohoto hřiště podíleli i těm, kteří se o něj pečlivě starají, tedy i panu Čunátovi.
Náš Tomášek odcházel ze hřiště naprosto spokojený a nadšený, přestože mu jsou teprve tři roky pryč.

Josef Fuka, Milevsko