„Tipy od regionů jsou praktickým itinerářem pro nadcházející turistickou sezónu a skvělou alternativou k hojně navštěvovaným turistickým cílům,“ říká Jan Herget ředitel agentury CzechTourism a doplňuje:

„Rodinám s dětmi doporučuji třeba vyrazit na zážitkovou prohlídku Pohádkového zámku Stránov, navštívit zábavní park Eden na Vysočině a mlynářské muzeum Mlýn Dřevíček v Horní Dřevíči nebo ochutnat čerstvě upečený chléb na Hamousově statku ve Zbečně. Na milovníky technických památek čeká unikátní Berlova vápenka, protiatomový kryt na renesančním zámku Rosice, nově zrekonstruovaný Vodní hamr Dobřív nebo větrný mlýn v Ruprechtově s unikátní Halladayovou turbínou, který v sezóně nabízí týdenní ubytování. Návštěvu si zaslouží i znovuotevřený Státní zámek Vimperk, který prošel rozsáhlou obnovou a v letošní sezóně nabídne jak okruh Dolní zámek, tak i okruh Horním zámkem, kde je instalována nová prohlídková trasa.“

Státní zámek Vimperk

Státní zámek Vimperk je památkovým objektem, který prochází rozsáhlou obnovou. Od sezóny 2021 je turistům nově zpřístupněn jak okruh Dolní zámek, tak i okruh Horním zámkem, kde bude instalována nová prohlídková trasa, a expozice Muzea Vimperska.

Hrad Helfenburk

Na hoře Malošíně vzdálené asi necelých pět kilometrů od městečka Bavorova, se vypínají rozsáhlé zbytky gotického hradu.Byl jsem zdeAktivitu navštívilo 236 lidí 3,6/5 (101 hodnocení)Hrad Helfenburk asi 7 km od Bavorova patří svou rozlohou 1,27 ha mezi největší zříceniny v České republice. Dobře zachovaný je obranný systém soustavy dělových a obranných bašt. Součástí zříceniny jsou i zbytky rozlehlého dvoulodního paláce. Romantické prostředí Helfenburku je poslední dobou stále častěji využíváno k svatebním obřadům a zajímavým kulturním akcím.

Zemský hřebčinec Písek

Přijďte si prohlédnout historický objekt Zemského hřebčince Písek v tudorovském slohu z přelomu 19. a 20. století. Zemský hřebčinec Písek je jedním ze tří posledních státních podniků, které mají na starosti chov koní.