Podle zastupitele Miroslava Doubka tajemníkova odpověď neodpovídá zásadám vstřícného přístupu k občanům. „V dopise bylo odpovězeno stylem, že to vysloveně nejde. Občana odkopneme, aby neotravoval, taková je realita," konstatoval na posledním zasedání Miroslav Doubek, podle kterého tajemník opomenul právní předpisy a judikaturu, které přímo sdělují, že lze odpovědět.

Většina zastupitelů ale měla jiný názor. Při hlasování  podpořili napsání nové odpovědi jen dva zastupitelé, kromě Miroslava Doubka ještě jeho stranický kolega ze Svobodných Ivan Radosta. Proti byl starosta Zdeněk Herout a zbylých čtrnáct  přítomných zastupitelů se zdrželo.

Na zasedání vystoupil také obyvatel Jiří Koliha, který  se podělil o podobnou zkušenost. Žádal po starostovi sdělit, jakým způsobem pracují komise.

„Přišla mi odpověď, že bohužel všechny tyto informace jsou uloženy v archivu a když je tam budou muset hledat, jsem povinen zaplatit dva tisíce korun," uvedl obyvatel Jiří Koliha. „Všechny informace máte v digitalizované podobě. To znamená, že je mají všichni zastupitelé, kteří dělají vedoucí komisí, a stačí je zájemci jen přeposlat," dodal Jiří Koliha.

Starosta Zdeněk Herout reagoval slovy, že si myslí, že jednal jak podle vnitřní směrnice, tak podle zákonů státu.

Podle Jiřího Kolihy by měly být informace z jednání všech komisí na webu, aby obyvatelé měli přehled.