Závod odstartoval v 8 hodin a první úlovky na sebe nenechaly dlouho čekat. Menší kapři a karasi byli předzvěstí toho, že větší úlovky teprve přijdou. A také že ano, asi po hodině zasekl Milan Hanuš z Oslova a vytáhl kapra o délce 76,5 cm. Všechny průběžně ulovené ryby Václav Hejpetr okamžitě přeměřil a jejich délky byly zaznamenány do startovní listiny. Dvě hodiny po poledni závod skončil. O jeho vítězi rozhodoval nejen počet nalovených ryb, ale především součet jejich délek.

Po závěrečném vyhodnocení převzali nejlepší závodníci pěkné ceny. O občerstvení rybářů i přihlížejících zvědavců bylo postaráno, k dispozici měli nejen chutné klobásky, ale i výborné řízky ze sumce, k tomu nechyběl pěnivý mok a nealko nápoje. Takže jak pro dětské, ale i dospělé účastníky to byl příjemně strávený čas v pěkném prostředí menšího rybníku.

Mezi Krašovicemi a Čížovou na Písecku se v pondělí 28. září v ranních hodinách převrátil kamion se syrovým masem, odtahová služba zde do večera čekala na překládku a vyproštění.
Déšť působil komplikace na silnicích, tři nehody se staly i v pondělí

Výsledky - kategorie děti (7 startujících): 1. Jan Vančura 687 cm (22 ryb, největší kapr 64,5 cm), 2. Ondřej Picka 237 cm, 3. Filip Turek 108 cm, 4. David Průša 48 cm.

Dospělí: 1. Milan Hanuš 194,5 cm (největší kapr 76,5 cm), 2. Niedrle 95 cm, 3. M. Průša 93 cm, 4. Štefan 55 cm, 5. Z. Komárek 43 cm.

František Bořánek