V České republice žije už třináct let, z toho poslední dva roky v Písku. „Vařil jsem od mala s maminkou. O víkendu k nám domů chodily často návštěvy, takže trávila hodně času v kuchyni. Sestra jí nechtěla pomáhat, tak to zbylo na mě. Od té doby vařím a baví mě to. Studoval jsem pět let kuchařský obor,“ vysvětluje Thomas a dodává, že nejraději má samozřejmě francouzskou a českou kuchyni. „Českou klasiku jako je svíčková ale moc nemusím. Dám si raději třeba guláš nebo sekanou v housce,“ usmívá se Thomas.

Z českých kuchařů uznává například Zdeňka Pohlreicha. Nesnaží se ale nikoho kopírovat, má vlastní recepty a rád s jídly experimentuje. „Každý den se učím něco nového, například udělám chybu, kterou napravím. Vařím v podstatě stále, můj víkend je v pondělí a úterý. Chceme teď zákazníky naučit chodit třeba na rybu, máme výborná hovězí žebra i dezerty,“ říká k jídelnímu lístku Thomas Venel. Kuchařské soutěže typu MasterChef prý nesleduje, protože nemají nic společného s profesionální gastronomií.

Dnes bude také u přípravy tradičního svatomartinského menu. „Mám dva kuchaře, na které budu dohlížet a ochutnávat. Osobně bych do základu na husu dal jablka, cibuli, česnek a kmín, trochu narestoval, potom udělal takovou pěknou marinádu na husu a nechal konfitovat na sádle celou noc,“ přidává tip pro čtenáře.