Ve spolupráci s nimi se dělají zdravotní a bezpečnostní řezy vzrostlých stromů.

„Do současné doby prošlo nůžkami našich zahradníků 1183 lip, javorů, hlohů a dalších stromů v pouličních alejích. Tyto stromy mají za sebou výchovný i udržovací řez, při kterém se odstraňují jednoleté přírůstky. Využíváme příznivého počasí a provádíme také kompletní ošetření a čištění alejových stromořadí a to v ulicích Purkratická a Na Hůrce," uvedla Lenka Gareisová, tisková mluvčí Městských služeb Písek (MSP).
Pokud jde o zdravotní a bezpečnostní řezy vzrostlých stromů, pracovníci s motorovými pilami ošetřili stromy lemující Budějovickou ulici a kompletním ošetřením prošel i lesopark Na Trubách.

Odstřižky i ořezané větve stromů odvážejí vozy MSP na novou městskou kompostárnu vybudovanou u teplárny, kde je drtič zpracuje na štěpku a tu pak obsluha  tohoto zařízení využije do kompostovatelných figur.

V současné době MSP řeší s odborem životního prostředí Městského úřadu v Písku další záměry ošetřování vzrostlých stromů.

„Pracovníci městských služeb zodpovědní za údržbu zeleně v Písku doporučili odboru životního prostředí ošetřit stromy v pietním parku Trojice a  v areálu Výstaviště  blízko letního kina a Základní školy T. G. Masaryka," doplnila Lenka Gareisová.