Ze tří nabízených variant vybrali tu, která říká, že v objektu zůstane pobočka pracovního úřadu a vedle přestěhuje své kanceláře městská policie.

Zdaleka na všichni však 
s tímto rozhodnutím souhlasili. Zastupitel Jan Kolář 
(TOP 09) by v budově rád viděl městskou knihovnu. Byla by zde lépe dostupná především seniorům, kteří ji nejčastěji vyhledávají. „Strážníci by stejně měli být převážně v terénu, tak podle mě nepotřebují kancelář v centru města," podotkl Jan Kolář.

Zastupitelka Marie Němečková (Sdružení nezávislých občanů) upozornila na to, že už před lety, kdy se dělal komunitní plán, bylo hlavním požadavkem seniorů přemístit knihovnu do centra města.

K tomu se připojila i její stranická kolegyně Věra Piklová. „Knihovna byla vždycky v minulosti na náměstí a mělo by to tak být 
i dál," konstatovala.

Starosta Protivína Jaromír Hlaváč (ODS) trefně poznamenal, že už ani tak nehledají místo pro knihovnu, ale spíš pro čítárnu, kde by se mohli setkávat senioři. „To se pak ale bavíme úplně o něčem jiném. Do budovy na náměstí bychom přestěhovali maximálně třetinu knih a rozhodně by to nebylo místo k setkávání lidí. Na to tam není prostor," poznamenal.

Zastupitelka Eliška Slámová (ODS) se zeptala, kolik lidí týdně dochází na pobočku pracovního úřadu v Protivíně, která by se musela kvůli knihovně zrušit? „Pracovní úřad v Protivíně navštěvuje sto lidí týdně, které bychom zrušením nechali dojíždět do Písku," odpověděl starosta.

To Eliška Slámová zhodnotila jako dostatečný důvod pro to pracovní úřad zde zachovat a tudíž sem knihovnu nestěhovat. Zastupitelé schválili variantu jedna – zachovat pracovní úřad a přestěhovat sem MP.

Protivínští zastupitelé vybírali ze tří možností:
 varianta 1 – zachovat pracovní úřad a do zbývajících prostor umístit městskou policii
 varianta 2 – umístit do objektu městskou knihovnu s tím, že pracovní úřad by v těchto prostorách dál být nemohl
 varianta 3 – zachovat pracovní úřad a pravou část bývalé kanceláře sociálního oddělení pronajmout