Oprava Šrámkova mostu má zpoždění. Nevíte proč? Tak zněl včerejší telefonický dotaz řidičky Jany, která se obrátila na redakci Píseckého deníku. „Zpoždění 
s pracemi na Šrámkově mostě nemáme. Termín dokončení – letošní červen – dodržíme. Provedení prací jsme měli rozdělené na poloviny. Jedna se měla uskutečnit vloni a druhá letos," vysvětlil stavbyvedoucí společnosti SDS Exmost Zdeněk Argaláš.

Osmdesát procent prací už podle něj ale stihli udělat vloni. „Položili jsme asfalty na mostě a rozšířili jsme jízdní pruhy v obou směrech na 4,5 metru, aby tudy mohla projet zimní údržba. Část mostu je uzavřená jen proto, abychom mohli dokončit chodníky. Minulý týden jsme stihli zabetonovat devadesát procent," upřesnil Zdeněk Argaláš.

Do konce února by podle něj chtěli instalovat svodidla, zábradlí, sloupy veřejného osvětlení a umožnit řidičům provoz ve všech čtyřech jízdních pruzích. Práce potom budou pokračovat pod mostem. „Budeme dělat sanace nosné konstrukce a upravovat zpevnění břehu Otavy kamenným záhozem a kamennou dlažbou," dodal Zdeněk Argaláš.

Ještě minulý týden stavbařům počasí přálo, sníh jim od víkendu práce zkomplikoval. „Je leden, se sněhem musíme počítat. Přizpůsobujeme se počasí, děláme si přípravné práce," uzavřel Zdeněk Argaláš.