„Dohled nad městem je určitě lepší. Jednal jsem s čimelickými policisty a od té doby musím říct, že sem zajíždějí daleko častěji. Vídám je tu o víkendech, o nocích a také registruji daleko víc zpráv o tom, že například zadrželi několik lidí za volantem bez řidičského oprávnění a podobně," zmínil starosta města Zdeněk Bárta.

Mirovičtí uvažovali dokonce o spolupráci s bezpečnostní agenturou nebo městskou policií z Březnice. „Je to ale dost finančně náročné, navíc sami toho stejně moc nezmůžou a téměř ke všemu musí přivolávat policii," pokračoval starosta.

Největším problémem jsou lidé pro místní neznámí a na první pohled nedůvěryhodní, kteří nemají ve městě trvalý pobyt a jen tu u někoho přebývají. „To je samozřejmě problém, se kterým nám nikdo nepomůže. Jsou tady některé známé firmy, o kterých víme, že jsou na štíru se zákonem, ale bohužel je odtud nijak nevymýtíme," doplnil Zdeněk Bárta.

Poslední případ z Mirovic, o kterém policie informovala, se týká šestadvacetiletého mladíka, který řídil i přesto, že neměl za volantem co dělat. Čimeličtí policisté ho kontrolovali v pondělí brzy ráno v Hřbitovní ulici. Je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.