Posudek ale pracuje i se spornými daty. Například hodnotí současný projekt haly podle požadavků, které stanovilo město už před několika lety. To uspořádaly Budějovice na projekt nového objektu architektonickou soutěž. Soutěž ale skončila blamáží kvůli organizačním chybám a byla zrušena. A pro současný projekt město žádné oficiální požadavky nedalo. Návrh, podle něhož se má stavět, dostaly Budějovice darem od volejbalového klubu.

Navíc podle náměstka primátora Františka Konečného byl klub přítomen při dolaďování projektu. Parametry připravované haly by tedy měly vyhovět potřebným nárokům. Podle náměstka primátora Petra Holického by například restauraci měly nahradit pulty s občerstvením, jak je to obvyklé v podobných zařízeních.

I plánovaný počet sedících diváků v hlavní hale – 2090 nebo 2354 při použití výsuvných tribun, má převýšit současnou kapacitu 990 sedících diváků. A protože místo jedné současné palubovky mají být v nové hale dvě, tak musí ustoupit restaurace a zmizí i běžecký koridor. To sice kritizuje František Postl s tím, že se bude za 18 milionů stavět koridor jinde a považuje to za zbytečné plýtvání.

Vedení města ale projekt nové haly hájí. Hlavní argument zní, že ta současná už dosluhuje. Podle Petra Holického už je navíc na další debaty o parametrech budoucího objektu pozdě, protože výběrové řízení na stavitele běží. A zastupitelé už schválili jasnou většinou na akci i peníze. Jen letos má akce vyjít asi na 170 milionů korun a příští rok na 140 milionů.

Veřejná prezentace projektu bude na radnici 5. března.