„Už je skoro hotovo, dělají se už jen terénní úpravy a připravujeme špejchar ke slavnostnímu otevření," konstatovala místostarostka Ražic Gabriela Smolová.

Kromě špejcharu se bude otevírat i nové dětské hřiště, které bude v areálu.

Ve špejcharu bude zatím zpřístupněné přízemí, kde bude muzeum rybníku Řežabinec a železnice a také víceúčelový sál. „Předpokládáme, že tam budeme pořádat nějaké výstavy, divadlo a podobě. V případě menších akcí by mohl prostor ve špejcharu suplovat obecní sál, je ale kapacitně menší," pokračovala místostarostka. Například na zábavy či koncerty víceúčelový sál vhodný nebude nejen kvůli kapacitě, ale také proto, že tam není žádné občerstvení.

A jak budou vypadat další patra špejcharu? „To bude záviset na penězích a hlavně na tom vymyslet, co by bylo pro obec přínosem. Zatím budou další patra uzavřená, do budoucna se uvidí," uvedla Gabriela Smolová.

Ve špejcharu se dělalo zateplení, nová okna, střechy i fasáda. Výstava přírody a železnice bude pravděpodobně otevřená v určitých dnech. „Ještě to není doladěné. Samozřejmě pokud bude někdo chtít přijít mimo otevírací dobu, například škola nebo školka, bude možnost se domluvit," řekla místostarostka.
Kromě špejcharu se v Ražicích i přilehlých Štěticích opravily komunikace. Ve Štěticích se navíc kompletně upravovala náves. Obec na to získala dotaci z Regionálního operačního programu.

Ražičtí jsou před zdárným dokončením nového územního plánu, na kterém mimo jiné závisí i nové parcely k prodeji.

„Předpokládáme, že začátkem října by mohl být územní plán hotový. Pokud všechno půjde podle plánu, potom začneme dělat větší reklamu i na prodej parcel," podotkla místostarostka s tím, že dvě parcely jsou k dispozici okamžitě a dalších šest čeká na územní plán.

Do konce letošního roku by se ještě měly vyměnit lampy veřejného osvětlení.

Co se bude 
v Ražicích dít?
3. října – vítání občánků
17. října – strašidelný les pro děti
7. listopadu – akce pro děti 
v obecním sále
14. listopadu – setkání seniorů
21. listopadu – obecní ples
12. prosince – vánoční setkání 
s Mikulášem