V Protivíně se jedná o I. mateřskou školu, jejíž ředitelka Jitka Řezáčová odchází do důchodu. Pracovala tady přes třicet let, takže jí školka rozhodně není lhostejná. „Věřím že to bude dobře fungovat. Je to správná volba i do budoucna,“ komentovala rozhodnutí o sloučení mateřských škol.

O místo ředitelky I. MŠ v Protivíně projevila zájem Šárka Šťastná, ředitelka MŠ Krč. „Dělat ředitelku na vesnické školce není žádné terno. Zkoušeli jsme hledat, ale nikdo o to nestojí. Měla jsem strach, že se za mě nenajde náhrada,“ vysvětlila Šárka Šťastná, proč se s městem coby zřizovatelem obou školek domluvila na tomto kroku. Doplnila, že krčská školka je její srdeční záležitostí. Strávila tady dvacet let.

Od léta bude mít rozhodně víc práce. „S tím počítám, pracuji na tom už od teď. Přes prázdniny budu mít čas se takzvaně zajet,“ doplnila ředitelka.

Pro děti a rodiče se novinkou nic nezmění. Kapacita školek zůstane stejná, respektive se kapacita protivínské školky navýší o kapacitu krčské mateřinky. Ta bude muset přijmout novou učitelku na částečný úvazek.

Kapacita Mateřské školy v Krči je 25 dětí. Do protivínské mateřinky chodí kolem devadesáti dětí, které jsou rozdělené do čtyř tříd.