Sepekov -  Po prázdninách čekají sepekovskou mateřskou školu velké úpravy.

„Obec tu bude zateplovat fasádu a měnit okna. Získala na to dotaci," připomněla ředitelka Základní a Mateřské školy Sepekov Jaroslava Chotěborská.

Práce se uskuteční v září a v říjnu, školka bude fungovat i během rekonstrukce. „Děti budeme přemisťovat, aby je neobtěžoval hluk a prach," vysvětlila ředitelka, jak provoz mateřinky zabezpečí.

Přes prázdniny ve školách žádné velké práce neuskutečnili. „Věnovali jsme se běžné údržbě," popsala ředitelka a dodala, že minulý školní rok ve škole dovybavili jídelnu a v suterénu vyměnili okna. „Tím jsme naše peníze vyčerpali," dodala Jaroslava Chotěborská, proč škola velkými změnami přes léto neprošla.

Kovářov - V kovářovské základní škole doplnili přes léto topná tělesa na prvním stupni. „V roce 2000, kdy docházelo k optimalizaci tepla, se radiátory vyřezaly a my jsme je nyní všechny doplnili," vysvětlil starosta obce Pavel Hroch.

Důvodem bylo to, že teplota v zimě dosahovala v této části školy maximálně 16 stupňů Celsia. Starosta nedokázal odpovědět na to, proč se před třinácti lety radiátory vlastně odstraňovaly. „Asi to byl technologický postup v rámci optimalizace," předpokládal Pavel Hroch.

Další letní práce se ve škole týkaly spojovací chodby, kde v loňském roce Kovářov vyměnil okna a letos vylepšil venkovní fasádu.