Snaha města Milevska je už několik let marná. Bývalou školu v Rukávči, která je ve velmi špatném stavu, nikdo nechce.
Na poslední záměr, kdy město dům čp. 24 i s pozemky nabízelo za minimální cenu 697 tisíc korun, se zájemce nepřihlásil. Město tak opět uvažuje o snížení ceny.

Radní doporučují zastupitelstvu vyhlásit další záměr na prodej nemovitosti. „Tentokrát za cenu minimálně půl milionu korun,“ řekl vedoucí odboru investic a správy majetku Městského úřadu Milevsko Bohumil Lavička.

Milevsko školu zatím nabízí jen prostřednictvím své úřední desky, což několikrát kritizoval zastupitel Miroslav Doubek (Svobodní). Město by podle něj mělo využít nabídky realitních kanceláří. „Dovoluji si opět říci, že o nabídce vědí jen ti, kteří čtou úřední desku na internetových stránkách města nebo na náměstí,“ řekl Doubek.

Podle vedoucího odboru investic a správy majetku Bohumila Lavičky je reálné, že město využije nabídky realitní kanceláře. „Dalšími možnostmi je prodej prostřednictvím realitní kanceláře, prodej elektronickou aukcí nebo pronájem,“ nastínil Bohumil Lavička. 

O bývalou školu v Rukávči měl v roce 2009 zájem František Krupka z Plzně. Cena  přesahující milion dvě stě tisíc korun se mu ale zdála příliš vysoká. Dosáhl jejího výrazného snížení, ale těsně před podpisem smlouvy v roce 2010 se rozhodl, že nemovitost nekoupí. Jako důvod uvedl zdravotní komplikace.

Podle zastupitele Miroslava Doubka je škola sice zřícenina, ale přilehlé pozemky jsou relativně velké.