Čerstvý sníh ale nezpůsobil v dopravě žádné zásadnější problémy. "Od rána nemáme hlášený žádný výjezd k nehodě. Maximálně tedy mohlo dojít k drobným kolizím, které ani řidiči nehlásili policii," uvedla po čtvrteční osmé hodině ranní mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Silničáři měli na Písecku nasazenou všechnu techniku už od včerejška. "Od 18 hodin jezdili nonstop. Největší problémy dělají jazyky. Na Čimelicku, kde se tvoří jazyky, máme nasazená tři auta a jedno z nich bylo včera nefunkční, tak to komplikovalo údržbu dalších úseků, které tam máme na starosti. Další náročná místa, kde se tvoří jazyky, jsou kolem Zvíkovského Podhradí, pak ve směru na Týn nad Vltavou a také  ve směru z Milevska na Chyšky," upřesnil dispečer Karel Petele.

Dodal, že situace na Písecku je rozdílná, protože sníh na některých místech jen poletuje, jinde padá tak, že je bílá mlha a situace se střídá. Proto se musí co nejvíce přizpůsobovat. K dispozici mají 21 sypačů a pomáhají si traktory s pluhem a na další údržbu silnic mají uzavřené smlouvy s obcemi a soukromníky.