Auta do Sepekova vlétnou  podle místních i více než stokilometrovou rychlostí. Problém, který trápí příjezd do obce ve směru od milevské firmy ZVVZ, je podle  obyvatele Jana Zemana potřeba řešit. Třeba informačním měřičem rychlosti.

„Provoz se dneska  zvyšuje, to je logické, ale jde hlavně o rychlost. Tu řidiči zásadně nedodržují. Proto bych chtěl požádat jak vedení obce, tak i zastupitelstvo, zda by bylo možné –  myslím, že je to i reálné – sem umístit informační měřič rychlosti, který je dneska pomalu v každé vesnici," řekl  senior Jan Zeman, podle kterého by měřič smysl měl.

Se slovy Jana Zemana, který připomněl i problém s těžkými vozidly, souhlasí také zastupitelka a pracovnice úřadu Pavlína Bambuškarová. „Myslím si, že má pravdu. Nákladní automobily, které už  jsou  dneska víceméně těžká technika, tudy jezdí často. Domnívám se, že průjezd obcí se zvýšil. Bydlím u hlavní silnice a jsem přesvědčena o tom, že osobní auta tu večer a v noci jezdí osmdesát nebo devadesát. Občas mám dojem, že tudy letí letadlo,"  popsala Pavlína Bambuškarová, která umístění měřičů podporuje.

„Myslím, že psychologický efekt mají. To ale  posuzuji sama na sobě," podotkla zastupitelka Pavlína Bambuškarová, podle které by měřič byl vhodný hlavně u školy.  „Přijde mi, že je tam špatná přehlednost při přecházení," vysvětlila.

Právě o umístění měřiče u školy Sepekov uvažuje, na příjezdu  do obce ve směru od ZVVZ zatím ne. Podle starosty Josefa Himla je Jan Zeman první, který považuje za důležité pořídit měřič rychlosti na toto místo. „Všichni chtějí snížení povolené rychlosti a omezení tonáže," připomněl starosta Josef Himl, co je  „pálí". Přes Sepekov totiž jezdí náklady do ZVVZ i z něj.

„Omezení tonáže, to nevím, zda by šlo. Nám jde hlavně o rychlost," zdůraznil Jan Zeman, který v lokalitě bydlí a který má podle svých slov podporu i od dalších obyvatel. I on souhlasí s tím, že tudy projíždějí přetížená vozidla, která jsou nebezpečná a také ničí silnice.

O omezení tonáže Sepekovští jednají. „Nepředpokládám, že by se to uskutečnilo," řekl před časem dopravní inženýr písecké policie Stanislav Grech. Jeho slova potvrzuje i starosta. „Nevypadá to moc růžově. Myslel jsem si, že bychom to uhráli na to, že u vás, ode zdi plotu ke zdi plotu, nejsou dilatační spáry. To je sice pravda, ale to nikoho nezajímá. Potřebovali by, aby statik naměřil, že praskají zdi domů," řekl k Janu Zemanovi starosta.

Jako reálnější se jeví umístění měřičů. „Říká se, že to není zas tak složité uskutečnit. Jde o to, že to musí zaplatit obec," připomněl starosta.

Sepekovští by se mohli informovat třeba v Bernarticích. Tam nedávno umístili nový měřič do Milevské ulice. Na území obce jsou tedy už čtyři: v Táborské, Písecké a Milevské ulici a v místní části Bilinka.

Podle obyvatele Jana Zemana řidiči vlétnou do obce  rychlostí i 120 až 130 kilometrů za hodinu. „Bylo by dobré občas požádat dopravní policii, aby sem zajížděla.  Kdyby tam pětkrát měřila, řidiči by si dali pozor. Podívejte se na měření u mostu, když lidé jezdí z fabriky, dávají si pozor. Kdyby se takováto prevence udělala,význam by to určitě mělo," zdůraznil Jan Zeman.

Podle mluvčí písecké policie Kamily Čuřínové Ingrišové není pro ně silnice v Sepekově prioritou. „Zaměřujeme se na komunikace první třídy a na nebezpečné a nehodové úseky. Policisté mohou v rámci běžné služby do Sepekova dojet, ale o pravidelnou činnost se rozhodně nejedná," vysvětlila mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Tento příjezd do Sepekova leží na silnici třetí třídy.