Dlouhá diskuze sepekovských zastupitelů přinesla konečný výsledek. Městys svoje parcely v lokalitě U Borku zlevní. Bude je prodávat o dvě stě deset korun levněji než doposud, tedy za 490 korun za metr čtvereční. Změnu ceny na úterním podvečerním zasedání podpořilo deset z patnácti zastupitelů.

Kritikem zlevnění byl bývalý starosta Stanislav Sedláček. „Cena sedm set korun vycházela z nákladů, které jsme do toho dali. Dříve se zasíťované pozemky, jako jsou ty U Borku, prodávaly za čtyři koruny za metr čtvereční, ostatní investoval stát. Bohužel ten dneska nemá zájem na tom, aby se obce rozvíjely, takže peníze nedává.  Kdyby tenkrát všechno musela platit obec, tak by cena byla úplně někde jinde než dneska," konstatoval Stanislav Sedláček.

Starosta Josef Himl připomněl, že poslední parcelu prodali už  v roce 2010. „Nejen že jsme od té doby neprodali ani jednu, ale ani se na ně nikdo neinformoval," zdůraznil starosta, podle kterého je zlevnění pokusem, zda by se o parcely zájemci přihlásili. „Kdyby o ně byl obrovský zájem, můžeme cenu zase upravit. Ale několikrát jsem mluvil s bernartickým starostou Pavlem Souhradou, tam parcely nabízí za čtyři sta za metr čtvereční a také se tam neprodají," dodal Josef Himl, který připomněl to, že městys bude muset v lokalitě vybudovat novou silnici, což bude stát několik milionů korun.

Stanislav Sedláček se obával, aby parcely neskoupil spekulant, který by je pak dráze prodal. S tím nesouhlasil zastupitel Petr Urban. „Vždyť přece záleží jen na nás, komu je prodáme," reagoval Petr Urban.

Ten se stejně jako Stanislav Sedláček přikláněl k tomu dát novým majitelům podmínky. „Začít třeba do roka stavět," navrhoval Sedláček. To považoval za důležité i obyvatel Sepekova Jan Hlavín. „Když snížit cenu, tak na částku, která by platila, když by dům postavili do dvou tří let," řekl Jan Hlavín. Zastupitelé při hlasování nakonec žádnou podmínku nepřijali. „Když  si parcelu někdo koupí, tak asi ne s úmyslem, že s ní bude kšeftovat, ale že si postaví domek. Třeba na něj nebude mít hned, ale za tři roky. Kdybychom dali podmínku, tak si někteří možná kvůli ní parcelu nekoupí, protože ji nebudou moci splnit,"  řekl místostarosta Jiří Cihlář, podle kterého cena 490 za metr čtvereční není nízká. „V Bernarticích –  to je také poměrně lukrativní místo – pozemky za čtyři sta nemohu prodat," dodal místostarosta.

Podle Jana Hlavína nemá Sepekov oproti Bernarticím co se týče vybavenosti teoreticky co nabídnout. „Je otázkou, jestli zájemce můžeme motivovat životem tady nebo jen cenou pozemků," konstatoval Hlavín.

„Sám jsi naznačil, že Bernartice mají lepší občanskou vybavenost než my, a parcely nemohou prodat za čtyři sta korun. 490 korun je sice více než v Bernarticích, ale blížíme se k obvyklým neboli tržním cenám," reagoval na Hlavína Jiří Cihlář, který stejně jako Martin Pokorný nebo Petr Urban považovali za zásadní se rozhodnout.

„Investice má cenu, jeli prodejná," konstatoval zastupitel Urban. „Zatím jsme majitelé parcel my a máme další priority, které chceme dořešit – třeba dostavbu víceúčelového zařízení –  když budou mít parcely jiného majitele, tak se o ně bude starat on," řekl Martin Pokorný.

Městys Sepekov nabízí parcely U Borku od podzimu roku 2009, nyní má ještě deset ze šestnácti parcel volných. Poslední prodal v roce 2010. Zastupitelé Sepekova na několika posledních jednáních diskutovali o tom, zda parcely zlevnit a na jakou částku. Rozhodnutí měl ulehčit znalecký posudek, který místní parcely ocenil na 491 korun. Doposud měl Sepekov nejdražší stavební pozemky v regionu. Například Milevsko je prodává přímo ve městě za minimálně  500 korun.